شاید یه وقت دیگه ...

وبلاگ شخصی مسعود

شاید یه وقت دیگه ...

وبلاگ شخصی مسعود

علت های نپوشیدن لباس سنتی

من از خانوم باقری زاده درخواست کردم در صورت امکان مطلبی در مورد مد و لباس تهیه کنن و ایشون هم لطف کردن و متن زیر رو در اختیار من گذاشتن.


به نام آفریننده زیبای ها

فهیمه باقری زاده  کارشناس طراحی لباس ودوخت

رشته طراحی ودوخت یکی از زیر شاخه های رشته هنر است ودر این رشته هنر  انواع هنرهارادر این رشته فرامیگیریم های تجسمی ,هنرهای سنتی و...,سوزندوزی , انواع تکنیک های طراحی ,انواع ألمان های طراحی  ,حجم پردازی,نقاشی وطراحی  روی پارچه انواع چاپ( باتیک ...) ,هندسه نقوش ,انواع نقوش اسلیمی وختایی  ,گلیم بافی ,طراحی وبافت پارچه  علوم الیاف نساجی,طراحی وتکمیل پارچه,شیمی رنگ ,نقش رنگ در طراحی لباس و... الگوسازی از انواع روش ها متریک و مولر وتکنیک مولاژ ودوخت انواع لباس روز(کت دامن ,کت های بهاره ,مانتو,انواع شلوار,انواع دامن )لباس شب (لباس مجلسی ,لباس عروس)    لبا س کودک(سیسمونی نوزاد,انواع لباس کودک ونوجوان) لباس مردانه(پیراهن های شومیزیه ,کت وشلوار مردانه) انواع کت وپالتو, پانچ و...

 

روزمه من:

طراح لباس تائتر ,طراحی ونقاشی کتاب تاریخی نوجوانان ,طراحی لباس برای آموزش و پرورش طراحی داخلی وطراحی لباس بهزیستی  ومراکز دیگر,طراحی لباس برای انیسیتو,طراحی لباس برای مهدکودک,طراحی لباس پوشاک بانوان دوچرخه سوار, تدریس  در پژوهشکده تعلیم تربیت وبهزیستی, انواع پروژه و پایان نامه تحقیقات در مورد انسان های بدوی , زرتشتیان,تاریخ هنر ایران جهان  ,منطقه کنار صندل وشهر سوخته بررسی آثار بدست آمده, برسی تاریخ لباس  اروپا و هنراسلام وقبل از اسلام و...

 پوشاک مانند زبان ما نشان دهنده هویت فرهنگی ماست ما باید خیلی حساس باشیم به چیز های که آسیب بزند به هویت فرهنگی  اصولا لازم است که گروه های اجتماعی و قومی قبل از اینکه با کسی تماس داشته باشند نشانه های آشکاری داشته باشند به گذشته که نگاه میکنیم اقوام ما این مشخصه های خودشان را داشتند وافراد را از روی لباسشان نشان دهنده ای این بود که از چه قوم و طایفه ای وفرهنگی هستند ما ظواهر هویتی خود را از دست داده ایم , فرهنگ خاصی که الگو های رفتاری مارا شکل می دهد و اینها در معرض هجوم غرب قرار گرفته اند ما باید در هر صورت بینش ودیدگاه ایرانی که از نیاکان ما به ما رسیده است تقویت کنیم 




مسئله در مورد این که چرا دربعضی  از مناطق دیگر از لباس های محلی استفاده نمی کنند .

کشورعزیزمان ایران از اقوام زیادی برخوردار است که هر کدام دارای  گویش ولهجه ولباس های خاصی هستند.

از ترک ,لر,کرد گرفته تا,بلوچ,گیلکی,مازندرانی,تالش,ترکمن,قشقایی,بختیاری, فارس,بندری,عرب,زرتشتی,ارمنی و...

که هر کدام ازاین اقوام به دسته های مختلفی با لباس های متفاوت تقسیم می شود مثلا لباس کرد کردستان با کرد کرمانشاه وکرد مهاباد وکرد قوچان متفاوت ازهم هستند و این تفاوت در دیگر اقوام ها مشاهده می شود .

هنوز اکثر این اقوام وبیشتر افراد مسن از  لباس های سنتی استفاده میکنند

مخصوصا در جشن ها و مجالس وپای کوبی ها (رقص های سنتی)تنها با لباس های محلی کامل می شود

نگاه مابیشتر به قوم های وافرادی است که کمتر یا اصلا از لباس محلی و سنتی استفاده نمی کنند.

علت های زیادی را می توان نام برد ونپوشیدن هر کدام متفاوت است   ما امروزه اگر بخواهیم مدی را به جوانان ارائه کنیم نمی توانیم یه این لباس های سنتی اکتفا کنیم لباس های سنتی بسیار زیباست ولی مربوط به جغرافیای با آن آب و هوا شهر خودش از اینها استفاده می شده ونمیتواند عمومیت داشته باشد .

 علت های نپوشیدن لباس سنتی:

مناسب نبودن طرح لباس درزندگی روز مره شهری حجم زیاد,جنس لباسها ومتناسب نبودنشان با آب وهوا,صرف وقت زیاد در هنگام پوشیدن نسبت بقیه پوشش ها ,دست و پاگیر بودن آنها,تجملی بودنشون و  قیمت بالای آنها وطرح ورنگ  آنها وموقعیت اجتماعی که در آن قرار دارند ودربعضی ازلباس ها حجاب کامل رعایت نمی شود ومسئله اصلی اینکه ما رو به صنعتی شدن هستیم و مد گرایی غرب گرایی وجنس وطرح های لباس های اروپای ومارکها مشهوردنیاو رقابت های جوانان در خوش تیپی است .

مد در تمام جامعه ها وجود دارد و این مد ها بر اساس آداب ورسوم هر کشوری تایین میشود و ما بهتر است مد های جدید مونو تلفیقی از اقوام مختلف داشته باشیم وقومیت هارا وباسلایق جوانان  تلفیق بدهیم و یک لباس متناسب با فرهنگ ارائه دهیم .  

در جامعه ما تولید کنندگان و طراحان لباس این پتانسیل را دارند که با ارائه  طرح های مناسب که بتواند سلایق جوانان ما را در بر بگیرد و آن هارا به این طرح ها جذب کنیم و فرهنگ خاصه ما  را تقویت کنیم.

با وجود این همه طرح  و رنگ ومارک های مشهور دنیا همه جوانان ما دنبال اصلیت خودهستند وماباطرح های سنتی مدرن وشیک که همه پسند باشد می توانیم  نیمی از خواسته ی جوانان را برآورده سازیم وبا گذاشتن نمایشگاه های صنایع دستی ولباس سنتی در همه شهرها وآشنا ساختن آنان با لباس های سنتی خود آنهارا مشتاق  به پوشیدن لباس  های سنتی کنیم واین مدل لباسها را با قیمت مناسب وارد بازارها کنیم...

نزدیکای سفر خلیج پارس تا خزر

یکم هیجان دارم و خیلی خوشحالم که دو هفته دیگه حرکت میکنم.با کلی مشکل و دردسر وسایل سفر رو تهیه کردم اما خدارو شکر جور شد.با انسان های شریفی آشنا شدم کلی چیز جدید یاد گرفتم.حس خوبی دارم و پر از انگیزه و انرژی هستم.از حامد حسینی عزیز از آقای امیری آقای گودرزی و خیلی های دیگه که واقعا بهم روحیه و انرژی میدن ممنونم.اگه خدا بخواد بعد سفر سفرنامم رو با جزئیات کامل مینویسم.چندتا کاره دیگه مثل درخت کاری یا همکاری با محیط زیست هم هست که پیگیرشون هستم.



چندتا عکس در تیر ماه







عکاس:مسعود ندائی

آشنایی انواع لنز (۲)

لنزهای پرایم:

این نوع لنزها تک فاصله کانونی هستند به این معنی که تنها یک فاصله کانونی مشخص را در اختیار عکاس قرار می‌دهند (مانند لنزهای ۲۴ ، ۵۰ ، ۸۵ و ۲۰۰ میلی‌متری و…). در این لنزها معمولا عدسی‌های کمتری به‌کار رفته که این خود باعث افزایش کیفیت اپتیکی لنز می‌شود. این دسته از لنزها معمولا جزو لنزهای گران‌قیمت هستند. استفاده از عدسی‌های با کیفیت ، عدم وجود عدسی‌های متحرک برای تغییر فاصله کانونی و همچنین تعداد کمتر عدسی‌ها ، همه و همه باعث ایجاد کیفیت اپتیکی بالا ، شفافیت تصویر و معمولا فوکاس دقیق و سریع می‌شوند به‌طوری‌که بسیاری از عکاسان حرفه‌ای تنها با این دسته از لنزها به عکاسی می‌پردازند.

لنزهای زوم: 

این نوع لنزها یک دامنه از فاصله کانونی را در بر می‌گیرند به این معنی که عکاس می‌تواند هم‌زمان از چندین فاصله کانونی بهره ببرد. در این نوع لنزها با حرکت دسته‌ای از عدسی‌ها فاصله کانونی تغییر می‌کند. در لنزهای زوم معمولا از عدسی‌های بیشتری استفاده می‌شود که این موضوع در کنار تحرک عدسی‌ها می‌تواند باعث افت کیفیت اپتیکی شود.

 

البته شرکت‌های سازنده لنز برای جبران این موضوع تمهیدات خاصی را در نظر گرفته‌اند (مانند استفاده از عدسی‌های ویژه با قابلیت‌های متفاوت که باعث اصلاح اپتیکی تصویر و بالا رفتن کیفیت و وضوح عکس می‌شوند) که در مورد آن صحبت خواهیم کرد .لنزهای زوم نیز خود به سه دسته لنزهای واید زوم ، لنزهای زوم نرمال و لنزهای تله زوم تقسیم می‌شوند .

 

 

لنزهای واید زوم:

 

این لنزها یک دامنه از فواصل کانونی را در محدوده کمتر از ۵۰ میلی‌متر پوشش می‌دهند. از معروف‌ترین نمونه‌ها در این گروه می‌توان به لنز Canon 16-35 f2.8 II و Nikon 14-24 f2.8 اشاره کرد که هر دو از لنزهای بسیار باکیفیت هستند.

لنزهای زوم نرمال (لنز زوم استاندارد):

 

محدوده پوشش این لنزها از فواصل کانونی کمتر از ۵۰ میلی‌متر شروع شده و در فواصل کانونی بالاتر از ۵۰ میلی‌متر به پایان می‌رسد که به همین دلیل (وجود فاصله کانونی نرمال در میان محدوده لنز) به آن لنز زوم نرمال می‌گویند . از پرکاربردترین لنزها در این دسته می‌توان به Canon 24-70 f2.8 و Nikon 24-70 f2.8 و یا Canon 24-105 f4 IS و Nikon 24-120 f4 VR اشاره کرد.

 

لنزهای زوم نرمال جزو پرکاربردترین لنزهای زوم هستند که به‌دلیل دامنه فاصله کانونی مناسبی خود می‌توانند به عنوان تک لنز مورد استفاده قرار گیرند و عکاس بدون دردسرهای تعویض مداوم لنز و تنها با یک لنز به عکاسی بپردازد. این نکته قابل ذکر است که لنزهایی مانند لنز ۲۸-۲۰۰ یا ۲۸-۳۰۰ با این‌که محدوده لنز نرمال را پوشش می‌دهند ولی در این دسته قرار نمی‌گیرند ، فواصل کانونی بلند ۲۰۰ یا ۳۰۰ میلی‌متری در انتهای رنج زوم این لنزها، آن‌ها را در دسته سوم یعنی لنزهای تله زوم قرار می‌دهد.

لنزهای تله زوم:

 

این لنزها یک دامنه از فواصل کانونی را در محدوده بیشتر از ۵۰ میلی‌متر پوشش می‌دهند . یکی از معروف‌ترین، پرکاربردترین و پرطرفدارترین دامنه زوم به این دسته از لنزها مربوط می‌شود . دامنه ۷۰-۲۰۰ که تمامی شرکت‌های سازنده لنز دو یا چند نسخه مختلف از این لنز را در مجموعه محصولات خود دارند. لنزهای Canon 70-200 f2.8 IS II وNikon 70-200 f2.8 VR II که هردو جزو باکیفیت‌ترین لنزهای زوم هستند در این دسته قرار می‌گیرند. همچنین لنزهای Canon 100-400 f4.5-5.6 IS و Nikon 200-400 f4 VR II با رنج تله بلندتر جزو لنزهای محبوب و البته گران‌‌قیمت این دسته هستند.

 

به‌دلیل استفاده از عدسی‌های متحرک (برای تغییر فاصله کانونی) در لنزهای زوم، این لنزها نسبت به لنزهای پرایم به ضربه حساس‌تر هستند . ضربه‌های نسبتا شدید می‌توانند باعث خروج یکی از عدسی‌ها از محور لنز شوند و این به معنای از دست رفتن دقت و کیفیت لنز خواهد بود. البته لنزهای باکیفیت که البته گران‌قیمت نیز هستند با بدنه‌های فلزی و کیفیت ساخت بالای خود خیال شما را آسوده‌تر می‌کنند، ولی به‌ هر حال اگر می‌خواهید از دقت و کیفیت لنزهای زوم خود لذت ببرید، باید مراقب آن‌ها باشید .

منبع:ایران ویج

آشنایی با انواع لنز Lens دوربین عکاسی

آشنایی با لنز دوربین

بطور کلی هر لنز از چندین عدسی مختلف محدب و مقعر تشکیل شده که ترکیب آنها با یکدیگر باعث ایجاد تصویری واضح بر روی سطح حساس فیلم (امولیسیون) خواهد شد.محل ایجاد تصویر را سطح کانونی وحدفاصل عدسی با محل ایجاد تصویر،فاصلة کانونی عدسی می‌گویند.

برای روشنتر شدن مطلب در مورد یک عدسی معمولی که برای آتش زدن کاغذ استفاده می‌گردد توضیح می‌دهیم .برای سوزاندن کاغذ بایستی عدسی را در مقابل نور خورشید آن قدر حرکت داد تا نور خورشید بصورت نقطه‌ای کوچک بر روی سطح کاغذ درآید که در این حالت بر اثر برخورد پرتوهای نوری به یکدیگر که از عدسی گذشته‌اند گرمای قابل توجه‌ای در محل برخورد بوجود آمده که باعث سوختن کاغذ می‌گردد محل برخورد پرتوهای نوری را نقطه کانونی و حد فاصل عدسی با سطح کاغذ فاصله کانونی گفته می‌شود. در لنزها که چندین عدسی مختلف وجود دارد هر عدسی دارای کانون جداگانه‌ای است اما وقتی با هم ترکیب می‌شوند کانون مشترکی پیدا می‌کنند که معمولاً از مرکز لنز تا حدفاصل محل ایجاد تصویر را فاصلة کانونی آن لنز می‌گویند که مقدار آن بر روی حلقه جلوی لنز نوشته می‌شود.

هر لنز دارای زاویه دید خاصی می‌باشد که قادر به جای دادن فضای مشخصی از جلو لنز در داخل دوربین و روی فیلم خواهد بود. به نسبت بلندی و کوتاهی فاصله کانونی، زاویه دید آن متغیر است هرچقدر فاصله کانونی لنز کوتاهتر باشد زاویه دید لنز بازتر و هرچقدر فاصله کانونی بلندتر باشد زاویه دید کوتاهتر خواهد بود.

انواع لنزها:

لنز نُرمال معمولی ( Normal )

زاویه دید چشم انسان حدود ۱۴۰ درجه می‌باشد اما تمام تصاویری که در زاویه چشم قرار می‌گیرند دارای وضوح کامل نیست وتهنا در زاویه‌ای در حدود ۵۲ درجه می‌توان تصاویر را به صورت واضح می‌توان دید لنز نرمال نیز زاویه دیدی شبیه به چشم انسان دارد به همین دلیل لنز معمولی نیز گفته می‌شود.

انواع لنز دوربین عکاسی

تنها در زاویه‌ای در حدود ۵۲ درجه می‌توان تصاویر را به صورت واضح می‌توان دید لنز نرمال نیز زاویه دیدی شبیه به چشم انسان دارد به همین دلیل لنز معمولی نیز گفته می‌شود.

لنز تله فوتو: ( Telephoto)

لنز تله از نظر شکل ظاهری طویل بوده و فاصلة کانونی بلندی دارد که دارای زاویه دید کوتاه می‌باشد و تنها برای عکسبرداری از فواصل دور مثل مناظر طبیعی و حیوانات وحشی کاربرد دارد و امکان عکسبرداری از فواصل نزدیک را ندارد.

لنز واید انگل ( Wide angle )

لنز واید از نظر شکل ظاهر از لنز نُرمال کوتاهتر بوده و دارای فاصله کانونی کمی می‌باشد بنابراین دارای زاویه دید باز می‌باشد . این لنز در مکان‌هائی که امکان عقب رفتن عکاس برای قرار گرفتن تمام سوژه مورد نظر در نمایاب نباشد کاربرد شگرفی دارد و با استفاده از این لنز می توان فضای بیشتری را در عکس جای داد.

لنز زوم  Zoom

این لنز دارای فاصله کانونی متغیر می‌باشد پس زاویه دید متغیر دارد برخی از لنزهای زوم با زاویه دید ۱۸۰-۴۰ که فاصله کانونی آن از ۴۰ میلیمتر درحالت زاویه باز تا ۱۸۰ میلیمتر در حالت تله فوتو می‌باشد کاربرد ویژه‌ای دارد به همین لحاظ در بین عکاسان مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است.

جدای این تقسیم‌بندی لنزهای دیگری نیز هستند که کاربرد تخصصی دارند مانند لنز ماکرو که برای عکسبرداری از اجسام بسیار کوچک کابرد دارد با یک لنز نُرمال معمولاً تا فاصله ۵۰ سانتیمتر امکان نزدیک شدن به سوژه می‌باشد اما برای عکسبردای از اجسام کوچک مثل تمبر یا سکه فقط لنز ماکرو جوابگو خواهد بود. لنزی دیگر با عنوان لنز چشم ماهی وجود دارد که زاویه دید بسیار وسیع دارد برخی از این لنزها مقداری از فضای پشت دوربین هم در کادر تصویر قرار می‌دهند . عکس حاصل از این لنزها به شکل دایره وار می‌باشد از این لنز برای ایجاد جلوه‌های ویژه تصویری استفاده می‌گردد.


منبع:ایران ویج

گاهی لیوان را زمین بگذار...

استادی درشروع کلاس درس، لیوانی پراز آب به دست گرفت. آن را بالا گرفت که همه ببینند. بعد از شاگردان پرسید:
به نظر شما وزن این لیوان چقدر است؟
: شاگردان جواب دادند
50 گرم ، 100 گرم ، 150 گرم
استاد گفت:

من هم بدون وزن کردن، نمی دانم دقیقا“ وزنش چقدراست. اما سوال من این است: اگر من این لیوان آب را چند دقیقه همین طور نگه دارم، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
شاگردان گفتند: هیچ اتفاقی نمی افتد.
استاد پرسید:
خوب، اگر یک ساعت همین طور نگه دارم، چه اتفاقی می افتد؟
یکی از شاگردان گفت: دست تان کم کم درد میگیرد.
حق با توست.... حالا اگر یک روز تمام آن را نگه دارم چه؟
شاگرد دیگری گفت: دست تان بی حس می شود. عضلات به شدت تحت فشار قرار میگیرند و فلج می شوند. و مطمئنا“ کارتان به بیمارستان خواهد کشید و همه شاگردان خندیدند.
استاد گفت: خیلی خوب است. ولی آیا در این مدت وزن لیوان تغییرکرده است؟
شاگردان جواب دادند: نه
پس چه چیز باعث درد و فشار روی عضلات می شود؟ درعوض من چه باید بکنم؟
شاگردان گیج شدند. یکی از آنها گفت: لیوان را زمین بگذارید.
استاد گفت: دقیقا“ مشکلات زندگی هم مثل همین است.
اگر آنها را چند دقیقه در ذهن تان نگه دارید.
اشکالی ندارد. اگر مدت طولانی تری به آنها فکر کنید، به درد خواهند آمد.
اگر بیشتر از آن نگه شان دارید، فلج تان می کنند و دیگر قادر به انجام کاری نخواهید بود.
فکرکردن به مشکلات زندگی مهم است.. اما مهم تر آن است که درپایان هر روز و پیش از خواب، آنها را زمین بگذارید.
به این ترتیب تحت فشار قرار نمی گیرند، هر روز صبح سرحال و قوی بیدار می شوید و قادر خواهید بود از عهده هرمسئله و چالشی که برایتان پیش می آید، برآیید!
دوست من، یادت باشد که لیوان آب را همین امروز زمین بگذاری.
زندگی همین است!